Τοποθεσια

ΕΠΑΝΟΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

η εΠΑΝΟΜΗ

Η Επανομή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι Levanda Residences, είναι μια μικρή πόλη 10.000 περίπου κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 29 χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 12 χλμ από τα όρια του νομού Χαλκιδικής.

Η Επανομή είναι φημισμένη σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς διαθέτει τις καλύτερες παραλίες κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με πιο γνωστή την πανέμορφη παραλία "Ποταμός Επανομής".

Πληροφοριες

Η Επανομή είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός οικισμός κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και κατοικείται διαρκώς από τη Νεολιθική Εποχή, ενώ γίνεται αναφορά σε αυτήν και από τον Όμηρο, με την ονομασία “Γιγωνίς Άκρα”.

Η Επανομή έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πιο εκλεκτά “μακρινά προάστια” της Θεσσαλονίκης, καθώς συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση στην πόλη με ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, στο οποίο οι παραλίες εναλλάσσονται με τις καταπράσινες καλλιέργειες του γόνιμου εδάφους της.

Μέσα στη μικρή πόλη μπορείτε να βρείτε σε κοντινή απόσταση ότι χρειάζεστε: super market, σχολεία, φαρμακεία, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, κοκ. είναι όλα εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Στα αξιοθέατά της Επανομής συμπεριλαμβάνονται σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Παλαιοχριστιανικής περιόδου και ένας σπάνιας ομορφιάς υδροβιότοπος σε απόσταση 4 χλμ νότια της πόλης, στη θέση ‘’Τσαίρι’’, που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura.

Όμως αυτό για το οποίο είναι φημισμένη η Επανομή είναι οι πανέμορφες παραλίες της με τα καταγάλανα νερά και την εξαιρετική άμμο, που εκτείνονται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων (η πόλη διαθέτει 40 χλμ ακτογραμμής συνολικά). Η παραλία “Ποταμός” είναι η πιο φημισμένη παραλία κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ εξαιρετικές είναι και οι παραλίες “Ναυάγιο”, “Φανάρι” και “Παλιούρα”. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Επανομή, με την ποιότητα και την ποικιλία που παρέχει, είναι ένας μικρός παράδεισος για τους λάτρεις των παραλιών!

Ο ΟΑΣΘ εξυπηρετεί την περιοχή της Επανομής με τις λεωφοριογραμμές 69Α, 69Β και 69Ν.

“Κάθε διαμέρισμα είναι φτιαγμένο τοποθετώντας τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτό”